Almás-mákos torta recept:
Hozzávalók:
200 g darált mák
2 teáskanál sütőpor
édesítő
1 citrom leve és héja
3 darab alma
2 tojás
fahéj
egy marék gyümölcs (elhagyható)
Az almákat meghéjazzuk és lereszeljük(vagy aprítógépbe tesszük) őket. Hozzáadjuk a mákot, a fahéjat és az édesítőszert ízlés szerint, a citrom levét és héját, végül a sütőport. Külön tálba kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját hozzátesszük a már kikevert mákos masszához, a fehérjéket pedig habbá verjük.
Minden anyagot összeöntünk, óvatosan összekeverjük, hogy ne törjük meg a fehérjét(itt rakhatunk bele gyümölcsöt, én például raktam bele meggyet, de elhagyható!!), majd a masszát formába öntjük, és 30-35 percig 180 fokon készre sütjük!
Fontos: teljes kihűlés után szeletelhető!
Tálalhatjuk lekvárral vagy akár pudinggal is. Jó étvágyat!
instagram: @fittadventure