Diós, kókuszos-kakaós csiga recept
Hozzávalók:
250 g Update1 lisztkeverék
175 g langyos tej
1 tojássárgája
50 g lágy vaj
édesítő
5 g instant élesztő
1 csipet só
Töltelék: diós
Darált dió
Fahéj
Eritrit
Töltelék: kókuszos-kakaós
Kókuszreszelék
Cukormentes kakaópor
Eritrit
Minden száraz alapanyagot keverj össze, majd add hozzá a tojássárgáját, a megolvasztott vajat és az édesítőszeres langyos tejet. Gyúrd össze a masszát, és szobahőmérsékletű helyen letakarva keleszd körülbelül 60 percig.
A megkelt tésztát nyújtsd körülbelül 2-3 mm vastagságú téglalap formára. A felületét kend meg olvasztott kókuszzsírral, majd az egyik felét szórd le a darált dióval és az eritrittel, majd ugyanezt a műveletet csináld meg a másik felén kakaóporral, kókuszreszelékkel és eritrittel.
A tésztát tekerd fel, és vágj belőle körülbelül 1-1,5 cm széles szeleteket. A nyers csigákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le őket kókuszzsírral, hogy fényesek legyenek, majd hagyd a tésztát 20-25 percig pihenni. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt elkészül.
Megjegyzés: Nem kell feltétlenül felsorakoztatni őket, akár egymás mellé jó szorosan is ellehet őket helyezni egy tepsiben, hogy egybesüljenek. Ebben az esetben kicsit vastagabb szeleteket érdemes vágni a tésztából.
Jó étvágyat!
instagram: @fittadventure